OBA.SK CSOM.HU AMB.RO
impresszum  |

Átmeneti korrózióvédelem VCI csomagolástechnikával

Közismert a tengerentúli cél országokba exportáló vállalatok csomagolási szakemberei körében, hogy milyen súlyos problémát jelent a fémből készült alkatrészek, gépek, elektronikai egységek stb. megóvása a szállítás és raktározás időtartama alatt. A nem megfelelő átmeneti korrózióvédelem komoly reklamációkat, sokszor jelentős piacok elvesztését eredményezi, vagy eleve kizárja bizonyos piacok megszerzésének a lehetőségét is.

Anélkül, hogy különösebben belebonyolódnánk a korrózióval kapcsolatos vegyészeti kérdésekbe, említsük meg, hogy mi a közvetlen kiváltó oka a korróziós károknak. Két fő bűnöst érdemes néven nevezni, úgymint:

Nagy légnedvesség: 40-50% relatív légnedvességig gyakorlatilag nem jelentkeznek korróziós károk. 60 % relatív légnedvesség környékén a korrózió kialakulásának a lehetősége drasztikusan megnövekszik.

A levegő szennyezettsége: A légkörben az ipari tevékenység és természeti tényezők következtében jelentős mennyiségben találhatók korrózióért felelős anyagok, pl. kéndioxid, ammóniumszulfát, hamu, korom, tengeri sós pára, stb.

Az átmeneti korrózióvédelemnek, tehát elsősorban ettől a két károsító tényezőtől kell megóvnia a terméket, mégpedig úgy, hogy az a fogadó félnél azonnal használható, beépíthető legyen. Ma már a költséges és környezeti kockázatokkal járó (tehát ismét költséges) konzerváló anyag eltávolításra senki sem vállalkozik, így ezek a hagyományos megoldások legtöbbször szóba sem jöhetnek. Az elektronikai eszközök szállítása esetén konzervatív eljárások eleve nem alkalmazhatók.

Jelenleg általánosan két eljárást használnak a világban, melyek az elmúlt évtizedek során bizonyították hatékonyságukat, ezért nemzetközileg elfogadottak. Az egyik megoldás az un. VCI tartalmú anyagok felhasználásával éri el a korróziógátló hatást a csomagolásban.

VCI tartalmú anyagok használata

A módszert a II. Világháború idején fejlesztették ki az amerikai hadseregben. A sok évtizedes alkalmazás alatt talán a legsokoldalúbban használhatónak bizonyult és az egész világon elterjedt.

A VCI egy rövidítés, három angol szó kezdőbetűje. A három szó: volatile corrosion inhibitor. Magyarra párolgó korrózió gátlónak lehetne fordítani. Annak ellenére, hogy a magyar fordítás kifejezetten szemléletes az alkalmazók körében a "VCI papír", "VCI fólia" kifejezések használata teljesen általánossá vált, ezért a továbbiakban én is ennél maradok.

A VCI tehát egy olyan korrózió gátló anyag, amely az alkalmazás során szilárd halmazállapotból folyamatosan, kis mennyiségben gázzá alakul, a védendő felületre lecsapódik, a gáz azt körülveszik és egy passziváló hatású mikroklímát hoz létre a termék közvetlen környezetében. Ennek köszönhetően a VCI nem csak akkor fejti ki védő hatását, ha közvetlenül érintkezik a felülettel, hanem akkor is, amikor bizonyos távolságra van, mert a gáz részecskék ilyenkor is eljutnak a csomag és a védendő alkatrész minden pontjára, így az üregekbe, furatokba, csövekbe, menetek közé stb. is. A gáz védő hatása megakadályozza, hogy a felületen a korrózió beinduljon az ipari gázok, a tengeri vízpára, fa savak vagy más korrozív reagensek hatására. A védő hatás hosszú ideig, akár évekig fennmarad, ehhez azonban fontos, hogy a csomagolásnak lehetőleg minél kisebb legyen a környezettel a légcseréje. A VCI védelem szélsőséges klimatikus viszonyok között, 100 %-os páratartalom mellett is működik.

A VCI-t leggyakrabban papírba impregnálva használják, azért mert ebből a burkolat, ládabélelés, a rakat közi elválasztó ívek, stb., közvetlenül elkészíthetők, illetve a papír a maga szerkezetével ideális mennyiségben képes a VCI-t hordozni, majd az aktív védelmi időszakban nagy felületen, kedvező elosztásban kibocsátani.

Ha egy jó VCI korrózió gátló csomagolást akarunk készíteni, a következőre kell ügyelni:

  • A védendő felületet meg kell tisztítani a korróziót beindító szennyeződésektől: oldószermaradék, ujjlenyomat, piszok, por, zsír, korrózió, stb. A tisztítás után azonnal történjen meg a csomagolás.
  • A VCI papírt olyan közel kell elhelyezni a védendő felülethez amennyire csak lehetséges. Általában megfelelő, ha az alkatrész a papírral be van burkolva, vagy a szállító láda ki van bélelve.
  • Tömegáru, mint szög, csavar, stb. estén a tároló ládába a rétegek közé is kerüljön mind a két oldalán aktív VCI papír.
  • Nagy méretű gépeknél elegendő, ha csak a korrózióval fenyegetett alkatrészeket burkoljuk. Szellőző export szállítókeret lkalmazása esetén bőséges mennyiségű, vízálló VCI papírral kell burkolni a veszélyeztetett alkatrészeket, olyan szorosan amilyen orosa csak lehetséges.

A VCI tartalmú csomagoló papír különféle minőségű lehet, alkalmazkodva a csomagolási igényekhez. Változhat a papír vastagsága, választhatunk PE bevonatos, vagy műanyag szövettel erősített kivitelt is.

Nagyon aktuális szóbahozni, hogy a normál VCI papír RESY szimbólummal kerül forgalomba és a normál hulladék papírral együtt kezelhető, újra hasznosítható.

Természetesen a csomagolópapír hordozó anyag csak az egyik lehetséges megoldás. A konkrét csomagolási feladatnak megfelelően számos más, adott estben célszerűbb VCI csomagolóanyag is számításba jöhet. A teljesség igénye nélkül megemlítünk néhány gondolatébresztő lehetőséget:

  • különböző fólia termékek / stretch fólia, skin fólia, blister fóliastb./
  • dobozok, akár nyomtatva is, hullámpapír lemezből, vagy kartonból
  • skin és blister karton, illetve hullámpapír lemez
  • csomagba helyezhető un. 'insert-ek', mellékletek, pl. használati utasítás
  • folyékony termékek / olaj, oldat / kannás csomagolásban és szórófejes /spray/ palackban
  • un. "csips" (vastag cellulóz lemez)