OBA.SK CSOM.HU AMB.RO
impresszum  |

Átmeneti korrózióvédelem száraz csomagolással

Megszűnik a korrózió, ha a csomagon belül a levegő relatív páratartalmát állandóan
40 % alatt tarjuk. A védelem működése független az idő múlásától, az időjárási viszonyok változásától és a védendő termék anyagösszetételétől.

Kérésükre szakemberünk az Önök telephelyén felméri az export termékeik korrózióvédő csomagolási lehetőségeit és testreszabott javaslatot ad az optimális csomagolási technológiára. Mintacsomagolást készítünk, aminek a hatásosságát laboratóriumban megvizsgáltatjuk.

Átmeneti korrózióvédelmet biztosító csomagolás komplett helyszíni kivitelezésére vállalkozunk.

A relatív páratartalom csökkentése a legismertebb módszer az export termékek csomagolással megvalósítható átmeneti korrózióvédelmére.

A megfelelő szakértelemmel elkészített csomagolás minden terméknél, minden számításba vehető időjárási körülmény között, időtartam korlátozás nélkül alkalmazható.

Ez a technológia azon a tapasztalati tényen alapszik, mely szerint 40 % relatív páratartalom alatt nem lépnek fel károsító mértékű korróziós jelenségek.

A módszer alkalmazásához egy hermetikusan záródó, párazáró burkolatot kell készíteni és a burkolaton belül, megfelelően méretezett mennyiségben elhelyezett, páralekötő anyaggal a levegőt ki kell szárítani.


Párazáró fólia:

Párazáró fólia céljára Polietilén + Alumínium + poliészter összetételű, három rétegű un. coextrudált fóliát ajánlunk. Ennek az összeállításnak a minősége megfelel az ilyen célra használható fóliákra előírt európai és amerikai polgári és katonai szabványoknak.
A vízpára áthatolás mértéke kevesebb, mint 0,01 gr / négyzetméter / 24 óra.

A terméket síkfólia tekercses kivitelben és felhasználásra előgyártott ( zsák, ládabélés, nagyméretű ív, stb.) kivitelben szolgáltatjuk.


Páralekötő anyag:

A páralekötő anyag, porózus szerkezete révén, nagymennyiségű víz megkötésére és megtartására képes természetes anyag. Úgynevezett egységek szerinti mennyiségben van
tasakolva. A vonatkozó szabvány szerint 1 egységnyi az a páralekötő anyag mennyiség, amely zárt térben, 20 % relatív páratartalom mellett 3 gr, 40 % relatív páratartalom mellett 6 gr vizet képes a levegőből felvenni és megtartani.

Előzetes számítás alapján, a legmegfelelőbb méretű és darabszámú tasak használatára adunk javaslatot.

A páralekötő tasakokat párazáró csomagolásban, nedvesség jelző indikátorral szolgáltatjuk, azért, hogy a felhasználás idejéig a termék aktivitása ellenőrizhetően megmaradjon.


Fóliahegesztő készülékek:

A párazáró burkolat hermetikus zárásához, megfelelő fóliahegesztő készülék használatára van szükség.

Kétféle kivitelben, állandó és impulzus fűtésű, fóliahegesztő készülékeket szolgáltatunk.


Nedvesség jelző Csomagőr:

A párazáró fóliaburkolathoz illesztett ellenőrző ablak mögött elhelyezett nedvesség indikátor lehetővé teszi, hogy a csomagoláson belül uralkodó relatív páratartalom folyamatosan figyelemmel kísérhető legyen.

Hosszúidejű tárolás esetén célszerű időről-időre ellenőrizni a csomagoláson belüli páratartalom mértékét. A száraz csomagolás minőségének a vizsgálata, a belső páratartalom indikátorral történő ellenőrzésével lehetséges.

 

További információk: Bővebben: Átmeneti korrózióvédelem száraz csomagolással
  Képes megoldások: Száraz ( trópusi ) csomagolás készítése