OBA.SK CSOM.HU AMB.RO
impresszum  |

Sütőpapír ipari felhasználásra

Sütőpapír használatával a sütödék, pékségek még nagy cukortartalmú termékeket is leégés, leragadás nélkül süthetnek. A sütőpapír használata megszabadítja az üzemeket a sütőlemez olajozásával és tisztításával járó többlet idő és költségráfordítástól. A sütőpapír használata gazdaságos és problémamentessé teszi a sütést.

Az ipari sütőpapír nagy hőállóságú, vékony, nagyszilárdságú un. pergamenpótló alappapírból készül. A ragadás mentességet a mindkét oldalára egyenletesen, vékony rétegben, igen kis mennyiségben felhordott, formaleválasztó hatású szilikon olaj biztosítja.

 

A sütőpapír használata semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelent. A termék ízére, illatára semmilyen hatással nincs. A használhatóságát OÉTI vizsgálat igazolja. Minősége megfelel a legszigorúbb európai ajánlásoknak.

A sütőpapír használata, mindenféle sütőipari termék sütésekor, a következő előnyökkel jár:

- nem kell a sütőlemezt zsírozni, olajozni,
- nem kell a sütőlemezt tisztítani,
- a termék nem ragad le,
- a termék tisztán válik el a papírtól, nem ragad bele piszok,
- a termék egyenletesen barnul alul és felül,
- a termék alsó oldala is ropogós és porhanyós lesz.

A sütőpapír nyújtotta előnyök költség megtakarítást eredményeznek. Elmarad a sütőlemez előzetes kenésére, majd sütés utáni tisztítására korábban fordított munkaidő és pénz. Egyszerűen a sütőlemezre fektetett sütőpapírra rá kell rakni a termékeket. Mind a két oldala többször is használható.

Többféle minőséget és kiszerelési formát ajánlunk, ezért a felhasználónak legkedvezőbb műszaki és gazdaságossági eredményt hozó típust és formát tudjuk kiválasztani. Az un. alap minőséget mindenhová és minden termékhez, a nagy szilikon tartalmú nyomtatott változatot pedig fokozott hő igénybevételhez olyan helyekre ajánljuk, ahol a sokszoros felhasználás a technológiából adódóan biztosítható. A jobb minőség használata ebben az estben a magasabb ár ellenére is alacsonyabb fajlagos sütési költséget eredményez.

Mindkét típust tekercses és ívre vágott kivitelben is szállítjuk. A tekercsek 200 m hosszúak. A szabványos tekercs szélességek a követvetkezők: 40; 43; 45; 50; 57 cm. Az ívek mérete a következő: 40 X 60; 57 X 78; 57 X 98 cm.

Speciális igények kielégítésére különböző minőségű, sütőpapírból, vastagabb sütőkartonból kivágott, esetleg 3 dimenziósra formázott termékeket ajánlunk. Ilyenek például a pizza tálca, torta alátét, sütemény sütőforma, stb.