OBA.SK CSOM.HU AMB.RO
impresszum  |

Élelmiszer minőségmegőrzés és javítás oxigén abszorberes termékcsomagolással

Az oxigén abszorberek alkalmazása egy új módszer az élelmiszer minőségének megőrzésére, javítására és a felhasználhatóság idejének a meghosszabbítására. A csomagolásban az oxigén jelenléte gyakran lerontja a más módon biztosított minőségmegőrzés hatékonyságát.

Az alkalmazásba vételhez szükséges információkat, mintákat és technikai segítséget biztosítunk. Az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet az oxigén abszorber alkalmazhatóságára pozitív szakvéleményt adott.

 


Az oxigén abszorberes élelmiszercsomagolás előnyei:

- Egy gyengéd módszer, amely nem változtatja meg az élelmiszer természetes állapotát.
- Nincs hatással a termék eredeti érzékszervi tulajdonságaira, nem keverednek az ízek.
- Lehetővé teszi az antioxidánsok és más konzerváló anyagok mennyiségének a csökkentését.

Oxidáció révén az élelmiszeren barna foltok keletkeznek, elszíneződik, elveszti a zamatát. Oxigén jelenlétében elszaporodnak a levegőben lévő mikroorganizmusok, ami az élelmiszer bakteriális tönkremenetelét, penészfoltok megjelenését és a rossz ízérzetet eredményezi.

Mindezek hatására csökken az élelmiszer frissessége, érzékszervi minősége, tápanyag minősége, és egy idő után alkalmatlanná válik a fogyasztásra.

Az oxigén abszorber leköti a csomagolásban lévő oxigént és a felhasználásig 0,1 % alatt tartja az oxigén koncentrációt.

Az oxigén abszorber tasak csak élelmiszeripari minőségű anyagokat tartalmaz, beleértve a hatóanyagot és a tasak anyagát is.

A légköri oxigént visszafordíthatatlan kémiai folyamat keretében megköti. Ennek a kémiai folyamatnak semmilyen negatív hatása nincs, sem az élelmiszerre, sem személyekre, sem a környezetre.

A megfelelően csomagolt, jó minőségű termék, oxigén hiányában védett lesz az újra szennyező flóra kialakulásától.

Az oxigén abszorber működése és használata egyszerű. Az élelmiszert oxigénzáró, vagy kis oxigén áteresztésű anyagba kell csomagolni. Az abszorbert a termékkel együtt a csomagolásba be kell tenni. A csomagolást hegesztéssel le kell zárni.

 

További információk: Bővebben- Oxigén abszorber az élelmiszercsomagolásban
  Képes megoldások- Oxigén abszorberes csomagolás