OBA.SK CSOM.HU AMB.RO
impresszum  |

Rakományrögzítés felfújható párnazsákkal

A felfújható párnazsák egy olyan, főleg konténerben alkalmazható, rakományrögzítő és térkitöltő eszköz, amellyel egyszerűn és gazdaságosan lehet megakadályozni az árut és a személyeket veszélyeztető elmozdulásokat.

Kérésükre szakemberünk az Önök telephelyén felméri a rakományrögzítési feladatot, meghatározza a legmegfelelőbb rögzítési technológiát és az ehhez szükséges anyagok és eszközök típusát. Betanítjuk az eszközök alkalmazását.

Konténerbe és vasúti kocsiba az áru nem rakható hézagmentesen legfeljebb kis hézaggal. Rögzítés vagy hézag kitöltés nélkül az áru elmozdul, a kis elmozdulások összeadódnak és ez végül olyan mértékű lesz, amely kárt okoz az áruban, akadályozza a gépi kirakodást, veszélyezteti a dolgozók testi épségét, vagy kárt tesz a szállítóeszközben.

A párnazsákot a rakomány közé kell tenni és felfújni. A felfújt párnazsák a rakományt az oldalfalhoz nyomja, ami hossz és kereszt irányban is blokkolja. A párnaszák megakadályozza, hogy a rakomány elmozduljon.

Más esetben a rakomány és a konténer tető közé célszerű a párnazsákot tenni. Ilyenkor a padló és a rakomány között növeljük meg az összenyomó erőt és így hozunk létre egy szilárd blokkot.

Ha egy párnazsák 1 négyzetméter felületen 0.1 at nyomással támaszkodik az áruhoz, akkor azt 1 tonnával támasztja meg!

Fa ácsolat készítése, használt rakodólapok, polisztirol hab használata elkerülhető felfújható párnazsák alkalmazásával.

A párnazsákot nagy típus és méret választékban tudjuk szolgáltatni. Minden mérethez többféle erősség (levegőnyomás) tartozik. Ezek közül a szállítóeszköz és a rögzítendő áru ismeretében lehet választani.

A párnaszákkal kitölthető távolság korlátozott, mert minél nagyobb a távolság, a párnazsák annál inkább kihasasodik, és egyre kisebb felületen támaszkodik.

További információk: Bővebben: Rakományrögzítési alapismeretek
  Bővebben: Kivonatok a MÁV Rakodási szabályokból
  Képes megoldások: Párnazsákos rakományrögzítés