OBA.SK CSOM.HU AMB.RO
impresszum  |

Export csomagolás vállalkozás keretében

Biztonságban tudhatja értékes export áruját akkor is, ha csak alkalmanként kerül sor tengerentúli szállításra.

Érzékeny gépipari berendezések, elektronikai cikkek tengeri csomagolása, a konténerbe rakott áru rögzítése szakértelmet igényel.

Gyakorlott kollégáink a helyszínen felmérik az export csomagolási feladatot. Ennek alapján meghatározzák, hogy milyen anyagok, eszközök szükségesek a csomagoláshoz és ajánlatot adnak a munka komplett kivitelezésére.

 


Rakományrögzítés

Vasúti és konténeres szállítás esetén a rakományrögzítés szakszerű elkészítése a feladó felelősége. Esetenként előforduló munkákhoz nehézséget jelenthet a feladónak megfelelő eszközöket és szakképzett munkaerőt biztosítani, ezért célszerű a rakományrögzítési szolgáltatásunkat igénybe venni. A munkához szükséges összes anyagot és eszközt (kitámasztó fákat, rögzítő hevedert, párnazsákot, hevederfeszítő szerszámot) saját kínálatunkból, megbízható minőségben biztosítjuk. A munkát a vasúti rakodási szabályzat előírásainak megfelelően végzik el gyakorlott munkatársaink.

Rendszeresen előforduló vasúti kocsis és konténeres rakományrögzítési feladatok elvégzésére megbízóink munkatársait kiképezzük, a szükséges anyagokat és eszközöket biztosítjuk.

 

Exportcsomagolás

Az exportra kerülő gépeket és berendezéseket, ilyen irányú igény esetén, a megbízó telephelyén becsomagoljuk a klimatikus viszonyoknak és a várható szállítási igénybevételnek megfelelően. Az általunk készített külső és belső csomagolás biztosítja, hogy az áru kifogástalan állapotban, korróziómentesen jusson el a címzetthez.

A belső burkolatot VCI korróziógátló fóliából, vagy légmentesen lezárt un. barrier (párazáró) fóliából készítjük (PET/ALU/PE fólia) és a belsejében a becsomagolt nedvességet páralekötő anyaggal (szilika gél / silica gel) lecsökkentjük.

A külső csomagolás általában láda. A ládát előzetes felmérés alapján tervezzük meg, a gép tömegének, egyensúlyi helyzetének, alátámaszthatóságának megfelelően, figyelembe véve a szállítás során számításba jöhető igénybevételeket úgy, mint darus, targoncás, stb., emelési, valamint az út során és raktározás során felmerülő halmazolási igénybevételeket.

A ládát lapra szerelt állapotban szállítjuk le a megrendelőhöz és a helyszínen állítjuk össze.

Az árut a láda belsejében elmozdulás ellen rögzítjük.

Trópusi országokba szánt ládákat a szakadó eső ellen vastag műanyag fóliával kívülről szigeteljük és szellőztető ablakokkal szereljük fel. A kész ládára végezetül felfestjük a szabványos kezelési jeleket és a címzést.

Az általunk szolgáltatott fa csomagolóanyagok, ládák, alátét fák, stb. megfelelnek a FAO ISPM 15. szabványnak. (Irányelvek a fa-csomagolóanyag szabályozásra a nemzetközi kereskedelemben)

A fa csomagolóanyagokhoz Kezelési Tanúsítványt biztosítunk (Certficate of Treatment) és minden darabra felfestjük a fa csomagolóanyagok FAO tanúsító jegyét (IPPC), az un. ISPM logót. A kezelési tanúsítvány alapján a területileg illetékes Növény és Talajvédelmi Szolgálat Növényegészségügyi Bizonyítványt (Phytosanitary Certificate) állít ki, amely elengedhetetlenül szükséges az áru EU-n kívüli cél országokba való akadálytalan belépéséhez.